Over / About

Dit ben ik, Emma!

Leuk dat je mijn blog bezoekt.

Ik stel me graag even voor.

Ik heb me altijd al (sinds ik me kan herinneren) geïnteresseerd in voeding en in koken. Van jongs af aan stond ik al in de keuken, wat begon met helpen bij mijn oma of mijn moeder, ontpopte zich al snel in experimenteren en het bedenken van recepten.

Als puber kookte ik regelmatig avondeten en ontdekte ik ook het koken uit kookboeken, recepten volgen en zo nieuwe dingen proberen.

En toen ontdekte ik bakken! Het begon met een kant en klare cakemix, maar al snel merkte ik dat ik ingewikkelde recepten veel leuker vond. Ik begon zelf recepten te bedenken en dat doe ik nog steeds.

Nadat mijn omgeving mij steeds vaker om recepten vroeg leek het mij leuk om al mijn experimenten, recepten en ontdekkingen te delen! Dit liep al snel uit de hand en begon met de blog ‘Eten met Emma’. Nu 5 jaar verder wil ik mijn platform graag verder opbouwen, zodat ook mijn volgers die geen Nederlands spreken kunnen meegenieten.

Ik ga verder met mijn blog ‘Emma’s Food Festival!’
Een blog vol met mijn lekkerste recepten, maar ook voedingsweetjes, mijn favoriete producten en nog veel meer!

Mijn visie:

Je hebt maar één lichaam en ik ben van mening dat je hier goed voor moet zorgen. Maar daarnaast leef je ook maar één keer en houd ik nu eenmaal van lekker eten, dus wil ik ook genieten.

Ik probeer zo natuurlijk mogelijk te eten. Ik eet zo weinig mogelijk geraffineerde suikers.
Daarnaast vermijd ik e-nummers en probeer ik zoveel mogelijk biologische voeding te eten.

Eigenlijk wil ik gewoon terug naar waar het ooit begon, qua voeding. Vers bereid, onbewerkt, zonder toevoegingen en biologisch geteeld.

Ik vind het echt heel erg om te zien dat onze voeding zo bewerkt wordt dat er bijna niks over blijft van het basisproduct. Overal worden tegenwoordig suiker, zout en e-nummers aan toegevoegd. 
Snel, lang houdbaar en makkelijk zijn woorden waarvan ik kippenvel krijg in deze maatschappij. Alhoewel, het hangt er vanaf hoe je ze interpreteert. Want snel en makkelijk kan ook met verse producten huisgemaakte maaltijden!

Gevarieerde voeding, ik geloof er in. Niet alleen omdat je lichaam zo alle efficiënte voedingsstoffen binnen krijgt, maar ook omdat je meer geniet als je niet elke dag hetzelfde eet!

En als je dan toch voor iets lekkers gaat, maak het dan zelf! Dit zijn een stuk minder gezonde recepten, maar wel heel erg lekker. Mijn motto: Neem één stukje en deel de rest uit!

Ik hoop iedereen te kunnen motiveren en inspireren om lekker en vers te koken.
Ook als je de hele dag gewerkt hebt en moe op de bank neer ploft.

Voor een vers gekookte maaltijd, vol met smaak en voedingsstoffen hoe je echt niet eeuwig in de keuken te staan. Er bestaan heel veel recepten en handige tips om snel en lekker te koken.
Aan de andere kant kan koken ook heel ontspannend zijn na een stressdag op je werk. Heerlijk om even te focussen op je gerecht en daarna genieten van je huisgemaakt, lekkere en gezonde maaltijd! 

Ik hoop jullie blij te maken met vrolijk, creatief, lekker en huisgemaakt eten.


X Emma

%d bloggers liken dit: